Har du en vision för dig själv?

Det finns hyllmeter med forskning om att vi människor blir enormt mycket effektivare om vi har förutsättningar att prioritera rätt. Det handlar om att kunna välja rätt och fokusera på rätt saker – det som driver oss eller verksamheten framåt. Med detta i åtanke skapar vi sedan visioner, handlingsplaner, strategier, affärsplaner, strategiska planer, budgetar, mål, målbilder och gud vet vad. Den viktigaste framgångsfaktorn glömmer vi dock bort: Människan eller oss själva!

Det handlar inte bara om att ha en idé eller vision för sin verksamhet. Det handlar först och främst om att ha en idé eller en vision för sig själv. Om jag själv inte ved vad jag ska göra med mitt liv eller min karriär så är det omöjligt att välja rätt sammanhang. Visst är det en svår fråga, men ingen har ju faktiskt lovat oss att livet är lätt, eller hur? Så förr eller senare behöver vi alla möta frågan och försöker hitta svaret på den. Det som kan kännas både läskigt och skönt är att det inte finns några som helst regler för hur vi gör. Bara vägen man tar känns rätt för en själv.

Oavsett om man identifierar sig som chef, ledare eller vanlig knegare så behöver man ha någon form av vision för sig själv, sitt liv och sin karriär. Det underlättar att välja. Och det handlar om dig och ingen annan. Exempel finns det många: Jag är ett sådant. Jag vill bidra till att det finns fler arbetsplatser i Sverige där människor kan må bra och växa. Detta gör jag bl.a. genom att utbilda arbetsgivare och HR. Det finns många andra exempel: Marknadsanalytikern som mitt i livet valde att läsa till veterinär, mellanchefen som utbildar sig till polis, m.fl. mia kleregård, mia kleregard, intentio hr, ledarskap, vision

Ett inspirerande exempel är chefen som blev samhällsinspiratör: Mia Kleregård. Du kan lyssna på henne i podden Vardagens Ledare . Mia berättar om varför det är viktigt att ha en vision för sig själv, vikten av att visioner blir levande och om att våga välja sitt sammanhang. Jag har själv jobbat med Mia tidigare och upplevt hur hon ser, lyssnar på och bekräftar medarbetare. Jag har sett henne i supertuffa samtal som var nödvändiga och behövliga. Och jag har sett vad man kan åstadkomma genom att satsa på ett samskapande ledarskap där människors engagemang och delaktighet har högsta prioritet.

Att ha en tydlig vision för både sin verksamhet och sig själv skapar förutsättningar att prioritera rätt, att kunna välja och välja bort, att kunna jobba smart och fatta bättre beslut och naturligtvis att jobba mer effektivt och lönsamt. Låt dig inspireras av podden och Mia och våga formulera din egen vision.

Nyheter direkt i din inbox!

Läs Intentio HRs nyhetsbrev - få inspiration och erbjudanden

_____
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien