Motivation: Därför är det livsfarligt att vara nöjd

Är du ganska nöjd med ditt jobb? Känns livet tryggt just nu? Tycker ni att det är en styrka att ni har känt varandra länge i gänget? Har du koll på det mesta? Rullar det på? Det knallar och går? Är det lugnt och skönt? Tillåt mig i så fall att beklaga sorgen. För då har du antagligen slutat att ta ansvar för din egen utveckling.

Känns livet spännande? Är det lite “living on the edge” över allting just nu? Är det utmanande att jobba med andra som inte är som du? Är du nyfiken på det du inte vet eller kan? Har du stora drömmar? Grattis! För känner du så här så är du antagligen mitt i en utvecklingsfas.

Att vara nöjd kan vara riktigt farligt för oss. Det är faktiskt inte hälsosamt att vara nöjd. “Va???” tänker du kanske nu. “Får man aldrig vara nöjd?”. Jo, det får man. Men inte för lång tid. Människan är inte konstruerad för att vara nöjd. Tänk om människan hade varit  nöjd under hela sin utveckling? Då skulle vi antagligen fortfarande sitta vid elden i vår grotta i Neandertalen och känna oss nöjda. Då skulle människan antagligen inte ha överlevt.

passion, nöjd, missnöjd, missnöje, motivation

Faktum är att människan behöver vara lite missnöjd för att driva förändring, utveckling och röra sig framåt. På en arbetsplats betyder nöjda medarbetare alltså att utveckling kommer ske långsammare eller inte alls. När vi sitter på våra planeringsmöten, kick-offer och strategidagar så är vi oftast rörande överens om att utvecklingstakten måste vara hög för att vara konkurrenskraftig i framtiden. Och det är just i de här diskussionerna där alla ledare behöver vara lite mer regissör än planeringsnisse. Den stora frågan vi gärna pratar om är hur målet ska se ut och hur vi ska bryta ner det. Resultatet blir oftast krångliga projektplaner med halvmärkliga delmål och osexiga nyckeltal som styr arbetet.
Planer som är svåra att ta till sig och som inte engagerar är en bombsäker strategi om man vill döda passionen på jobbet.

Den stora frågan är ju egentligen hur man skapar tillräckligt stort missnöje för att driva fram en förändring. Den pratas det sällan om. Det krävs en dramaplan som skapar engagemang och lite mer jävla anamma. En vision eller en målbild som tänder gnistan och får folk att engagera sig i utvecklingen. Något som gör medarbetarna lite upprörda, som väcker lusten att rädda världen och göra den lite bättre. Något som skapar stolthet. Visst känns det roligare att hjälpa sina kunder att vara framgångsrika än att sälja x antal av produkt y för att uppnå bruttovinst z?

Det handlar helt enkelt om energi. Med rätt energi så ökar vi förändringstakten, samarbetet blir effektivare med stolthet och passion; engagemanget ökar och resultatet blir bättre.  Därutöver bygger vi stolthet i teamet när vi tillsammans har löst ett stort problem som kändes viktigt. Nu får vi vara nöjda med lösningen och våra ansträngningar,  ha lite fest innan vi tar oss an nästa stora utmaning. För det är vi värda!

Om du själv eller någon av dina medarbetare är ohälsosamt nöjd bör du genast fundera på hur du kan skapa lite mer missnöje. Har du en chef som är nöjd och vill ha det lugnt och skönt? Funderar på om hen är värd just dig och ditt engagemang.
Vill du bli bättre på att skapa målbilder, visioner, engagemang och rätt energi?
Ring 0708-899258 eller maila till: arnold@intentiohr.se

 

 

Nyheter direkt i din inbox!

Läs Intentio HRs nyhetsbrev - få inspiration och erbjudanden

_____
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien