En bra start på 2017!

Nu har 2017 börjat och de flesta av oss har landat i vardagen igen. Jag hoppas att du hade en riktigt fin jul och att du har fått en bra start på 2017.

För att få en ännu bättre start har jag  några tips som kan hjälpa dig att kicka igång året med fokus och energi.

Har du en tydlig målsättning för i år?

Alla vill vi åstadkomma något i våra jobb och vi borde ha tydligt definierade mål. Har du inte det i dagsläget, avsätt tid för att formulera målsättningar på ett tydligt sätt. Har du redan gjort detta är det dags att se över hur målen faktiskt ser ut. Är dina mål: specifika, attraktiva, mätbara, realistiska, tydliga, tidssatta, hanterbara, begripliga och meningsfulla? Bra! Då är det bara att köra!
Har du själv svårt att komma ihåg vilka mål ni har eller förstår du inte målen längre så kanske de behöver ses över.

 

Kommunikation

Känner du igen den där lite lätt förvirrade känslan som man kan få den första arbetsdagen efter att man varit ledig? Just den dagen är det extra svårt att komma ihåg sitt lösenord och annat som är självklart annars. Utgå ifrån att dina kollegor och medarbetare har det likadant. När alla har landat igen är det extra viktigt att kommunicera sina verksamhetsmål och kopplar på konkreta aktiviteter för att säkerställa att alla vet vad de förväntas bidra med.

start, mål, tydlighet
Förankra målen både i grupp och i individuella samtal för att behålla fokus på det viktigaste. Tydlighet kring de viktigaste målen är en förutsättning för att dina medarbetare ska kunna fatta smarta beslut.
Berätta också hur ni ska följa upp målen och vilka effekter ni vill se när ni närmar er måluppfyllelse. Det skapar större tydlighet, trygghet kring uppföljning samt en känsla för när man är på rätt väg.
Är allt ni gör av högsta prioritet? Då måste du sålla och prioritera bort! Den mänskliga hjärnan kan inte komma ihåg fler än 7 saker samtidigt. Mitt tips är att fokusera på de 2-3 viktigaste målen för att få effekt och fokus.

Förutsättningar

När alla är med i matchen igen är det dags att se om alla har bra förutsättningar för att nå sina mål. Är du chef så är detta en stor del av ditt jobb: Att se till att dina medarbetare har allt de behöver för att kunna göra ett bra jobb. Säkerställ förutsättningarna, ge mandat och se till att dina medarbetare ta ansvar för sina uppgifter. Det bygger självförtroendet, skapar engagemang och leder till att dina medarbetare kan växa i sina roller.

 

Med dessa tre steg borde ni snabbt få fokus igen och få en bra start på året.
Jag hoppas vi ses och/ eller samarbetar under året som kommer!

 

Nyheter direkt i din inbox!

Läs Intentio HRs nyhetsbrev - få inspiration och erbjudanden

_____
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien