Rekrytera bättre utan cv?

Funderar du också ibland över hur bra ditt cv är? Eller känner du dåligt samvete för att du borde uppdatera ditt cv eller formulera den där hisspresentationen bättre? Har du skickat iväg hundratals cv utan att någonsin fått en återkoppling på hur man uppfattar just ditt cv?

Ja, det här med cv kan vara ett ständigt bekymmer. Man lägger ner väldigt mycket tid på ett dokument som man inte ens vet om folk läser eller ignorerar. Jag kan erkänna att jag i en hel del rekryteringar i princip har struntat i att läsa folks cv. Det innehöll helt enkelt inte den informationen som behövdes för att fatta ett bra beslut. Det var bara en obligatorisk del av rekryteringsprocessen. Det finns nämligen många jobb därute där ett cv inte hjälper rekryteraren ett dugg.

Det som kan vara problematiskt är att ett cv alltid blickar bakåt. Och de där gamla fjädrarna i folks hattar är i vissa fall inte speciellt relevanta. Oftast är det mer intressant att få veta vad som får en person att kliva upp ur sängen varje morgon, gå med lätta steg till jobbet och prestera efter bästa förmåga. Det är attityd som gör skillnad, inte kunskap.

Det kan kännas drastiskt att inte begära in ett cv när man rekryterar. Men i vår tid där vi vill vara effektiva, fatta smarta beslut, prioritera och sortera information kan det vara väl värt att kliva ut ur komfortzonen och ta sig en funderare inför varje rekrytering. Detta kan leda till att man behöver ifrågasätta sina rutiner och processer. Och det kanske är bra att utmana dem lite då och då för att se om de fortfarande håller. Det man behöver fundera på är vilken typ av information man behöver få för att kunna fatta ett bra beslut. För det är väl det ett cv är i en rekrytering- ett beslutsunderlag. För att fatta bra beslut behöver man såklart bra och relevant underlag.  entrepreneur-593362_1920

Ta det här exemplet:
Rekrytering av en butiksförsäljare
Förväntningar på bl.a. proffsigt bemötande av kunderna, service minded och bra attityd, intresse för produkterna, måste kunna jobba i ett team.
Ingenting av de ovan nämnda kraven kan jag få kvalitetssäkrad information om genom ett cv. Det enda jag kan göra är antaganden som kan vara felaktiga. Om jag istället lägger min tid och energi på definierade beteendekompetenser, kompetensbaserad intervjuteknik, personlighets- eller färdighetstest, arbetsprov och inte minst ett representativt urval referenser får jag ett mycket mer relevant och detaljerat beslutsunderlag. Dessutom får jag resultat som baseras på forskning genom att använda tester. Jag minimerar alltså risken att gå på magkänsla eller att fatta ett beslut som grundas på falska antaganden. Dessutom har jag minimerat den egna administrativa arbetsbördan och förbättrat kandidatens upplevelse av rekryteringsprocessen.

Med lite kreativitet kan jag alltså ta fram en process som ger mycket bättre och mer detaljerad information och fatta ett bättre beslut eftersom jag minimerar risken för en felrekrytering. Besparingen? Antagligen flera hundra tusen kronor jämfört med om man behöver avsluta provanställningen efter 5 månader och börjar med en ny rekryteringsprocess.

För vad är det man vill veta egentligen? Rekryterar jag en chef vill jag ju veta hur den agerar i sitt ledarskap, en säljare måste kunna bygga relationer snabbt och ge god service, en jurist behöver ha hög integritet och vara saklig. Allt detta får jag ingen information om genom ett cv.

Om du är chef eller arbetsgivare och är nu fundersam, skeptiskt eller nyfiken då bör du höra av dig till mig. Jag letar efter modiga, nytänkande företag och organisationer som vill rekrytera bättre, snabbare och mer träffsäker än någonsin förr.

Går du i tankarna att byta jobb och funderar just nu kring hur du ska skriva ditt cv vill jag ge dig ett tips. Med all säkerhet ska du skicka in ett cv för att kunna söka det jobbet du vill ha. Fundera gärna vidare om du ger rekryteraren ett bra underlag. Om inte, använd din kreativitet och visa vad som skiljer dig från andra kandidater. Behöver du ha sociala talanger i jobbet skicka med en filmsnutt där du berättar om dig själv och hur du jobbar. Är du chef sätt ihop något som ger en bild av dig som ledare och vilken skillnad ditt sätt att leda andra har gjort.

Nyheter direkt i din inbox!

Läs Intentio HRs nyhetsbrev - få inspiration och erbjudanden

_____
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien